6 mars 2012

From small kitchen to dream kitchen

Ett litet men ändå ganska mysigt kök. Men vem vill inte ha ett enormt luftigt kök?

Köket borde vara en ljus och fräsh plats där hela familjen trivs, dit ljuset strömmar in och där man har utrymme att tillreda alla världens delikatesser. Vi har inte det riktigt så. Jag har väldigt svårt att trivas i vårt kök eftersom det är litet, där finns inga fönster alltså inget ljus (lamporna är inte ens installerade,) det finns dåligt med förvaring och därmed är det totalkaos i skåpen. Men man klarar sig och så lär man sig också uppskatta stora kök med att tränga sig först i ett lite mindre kök. Tror mitt matlagningsintresse verkligen kommer bli större den dagen jag får ett ordentligt kök. Gillar tex mycket mer att laga mat på landet eller hemma hos mamma där det finns utrymme i köket. 

Älskar öppna kök med bekväma stolar och fina lampor där man kan spendera halva dagen i gott sällskap drickandes, ätandes, talandes och varför inte dansandes. Så idag drömmer jag bort mig till ett stort fint kök där jag kan lära mig laga mat på riktigt! Helst skall köket ligga på franska rivieran, det skall finnas stora blomsterträd utanför fönstren och så skall barnen och hundarna springa omkring och bli yra mitt ibland vinodlingarna. Inga små drömmar här inte en vacker tisdagsmorgon!

Härliga kontraster i detta kök! Och lamporna är mitt i prick!
Rostfritt stål blandat med krispigt vitt och mörkt trä är en perfekt kombo! Lyktorna är en rolig idé också:)
Lamporna är helt klart mina favoriter här och kranen likaså.
Kök i fransk stil är ju aldrig fel. Fransmän, de misslyckas ju så sällan! Stolarna är sjukt coola och lyktorna likaså. Varför inte pynta med små träd på bordet också!
Ljust, fräscht och färgerna är på sin plats. Ser inte precis motbjudande ut att slå sig ner i en av de där stolarna och sluka i sig en enorm frukost!
Svartvitt och fräscht! En super idé om man har väl med utrymme att göra mittkonsolen lite större så den kan användas som ordentligt matbord.

Nu tar jag mig till mitt lite mindre kök, äter en jogurt med bär och frön och kanske försöker övertyga mig själv om att vårt kök är helt mysigt ändå:)

3 kommentarer:

  1. Kaikki kelpais mulle! Keep on dreaming WHITE! Vaikea valinta - mikä on paras!

    SvaraRadera
  2. Onko toi eka keittiö sun oma? Ihana kuvakollaasi! Kaikkissa keittiöissä oli jotakin kivaa :)

    SvaraRadera
  3. Kiitos:) Ei ole mun keittiö vaan jonkun ihanan tauluhullun:) Hauska keittiö vaikkakin aika ahtaan näköinen. Suuremmista keittiöistä kävis kyllä mikä vaan!

    SvaraRadera