3 november 2011

Äppelpaj

Idag har ja prövat på ett nytt äppelpaj recept som blev jätte gott med en knaprig yta! Inte världens vackraste paj i själva fomen men på tallriken ser den ju ändå lite representabel ut då jag öst på med glass:) 


Här kommer receptet för er som också vill piffa upp en mörk höstkväll

Äppelpaj

6 äpplen
150 gram smör
1/2 dl mörk sirap
3 dl havregryn
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Hackade valnötter

Smält smöret i en lite större kastrull.
Blanda ner alla övriga  ingredienser och rör om.
Skala äpplena och skiva dem och lägg i en smord form.
Bred ut smeten ovanpå äpplena och sätt in i ugnen i ca
10 minuter i 285 grader.

Låt svalna och njut med vaniljglass:)

4 kommentarer:

  1. Mums! Det där såg riktigt gott ut! :-)

    SvaraRadera
  2. Oj nom nom! Ser jätte gott ut! Jag vill ha en bit också!! :D

    SvaraRadera
  3. Mums,tuu tänne niin syödään yhdessä:)

    SvaraRadera
  4. Tänään sain vihdoin maistella tätä ihanuutta.Oli kyllä elämäni suussasulavin makuelämys:) Bellan tekemät jälkiruuat ei koskaan petä:)

    SvaraRadera