4 november 2011

Hemma hos en villaägare i Hangö

Vem skulle inte ha drömmen om en villa i Hangö som kryllar av idylliska gammaldags villor som vilken som helst inredningsintresserad skulle så gärna ta som ett projekt att i största mån få använda sina talanger och skapa någoting vacker av. Jag är verkligen en av dem. En drömmare än så länge.

 Vill så gärna presentera för er en väldigt vacker villa i Hangö som byggts i början av 1900-talet, blivit flyttat till dess nuvande ställe och renoverats. Huset har definitivt hållit sin charm med gamla dörrar, plankgolv, jugendspisar och den vackra trappan till övrevåningen. 

Då huset höll på att byggas under kriget var arbetarna tvugna att bygga förmånligt,  de använde sig av plankor ifrån banan- och andra transportlådor som kom seglade i land med transportfartyg inte många hundra meter ifrån var huset byggdes. Under de nuvarande golven kan man fortfarande hitta dessa bananlådsplankor vilket ju är rätt så idylliskt. Ekologiskt tänkande!

  Inredningen framhäver villans gamla ursprung då flera antik möbler slagits in bland det modernare för att skapa en vacker harmoni där ögat vilar. Varje rum har någon vacker detalj eller ett gammalt skåp som har en intressant historia bakom sig eller blivit budad hem för alldeles för billigt. 

Man kan se att ägaren är en ivrig inredare och har öga för vacker arkitektur, möbler och dekoration.

Stig på då mina vänner

Vardagrsrummet från det här hållet är i rätt så modern stil med ett roligt inslag nämligen mjölknings bänken brevid soffan.
Andra sidan av vardagsrummet ger genast ett äldre och väldigt harmoniskt intryck men den vackra spisen som bevarats i sitt gamla slitna skick. De franska dörrarna är verkligen pricken på i:et!
Matsalen är en av de mest harmoniska rummet i huset med väldigt lyckad blandning av olika färger av trä.
Mycket vackert väggskåp ägaren ärvt/hittat i ett förråd halvnedsjunket i mylla och orenigheter och sedan putsat det och bytt beslag men färgen och ytan är original. Fantastiskt fint!
Vaker byrå med en bok ovanpå som speglar ägarens utomordentliga kulinariska kunnighet.
Absoluta favoritfåtöljen i skinn. Så retro men ändå precis min stil. Planchen är väldigt Hangö! En hög med inredningsböcker gör detta till den perfekta läshörnan i matsalen.
Ett mycket vackert klaffbord i vardagsrummet som ser ut att på millimetern höra just där. Roligt med tidningar och böcker i högar som dekoration!
Gästrummet som också fungerar som arbetsrum.
Det här måste vara mitt favorit skåp någonsin. Älskar dekorationen upptill, färgen och hur vackert den är sliten.
Väldigt gulligt skåp som ligger i köket och som ägaren köpt för alldeles för liten slant.
Den fantastiskt vackra trappuppgången som leder till tre sovrum på övrevåningen.
På målarstaffliet står husets gamla ritning vilket ju är en ypperlig idé och brevid en fåtölj från Fendi som väntar tygombyte.
Vitlackerat golv i sin vackraste utstrålning.
Masterbedroomen fick ett nytt inslag då en vacker gammal dörr som hör till huset  kom upp som sänggavel. Gillar verkligen idén och att dörren inte målats om utan är sliten, kal och samtidigt väldigt romantisk!

En till vacker gammal byrå i barnrummet. Här under ligger bananlådorna och håller huset uppe. 
Bäddsoffan ger mer utrymme åt gäster som vill komma och andas in luften av Hangö. Ibland gästar huset nämligen 10 människor vilket gör bäddsoffan och våningssången som ligger i ett annat rum väldigt behändiga.


Hoppas ni gillade den första turen i Hemma hos reportage serien :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar