6 december 2011

Kryddkaka

Det tycktes finnas intresse för kryddkaks receptet som ju är en perfekt kaka att baka i väntan på jul eftersom den sprider juldoft i hela huset.

Receptet är från senaste Me Naiset och de gjorde kakan i små former istället vilket ju är en rolig idé!

Kryddkaka
2dl sirap
100g margarin
3tsk kanel
2tsk kardemumma
3dl kärnmjölk eller jogurt
2 ägg
2dl socker
7dl vetemjöl
2tsk soda
Garnering:
50g margarin
100g färskost
4dl florsocker
kanel för dekorering

Sätt ugnen på 175C. Smörj och bröa en form som rymmer 1.5l eller använd små former.
Hetta upp sirapen, margarinet och kryddorna i en kastrull. Tillägg kärnmjölken.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop mjöl och soda. Blanda ner sirap-kärnmjölk blandningen och mjölblandningen i äggskummet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 1h.
Garnering
Blanda smält smör med färskosten till en jämn blandning. Tillsätt florsockret och rör om.
Bred ut garneringen på det svala kakbottnet och strö på lite kanel som dekoration.

Voilá! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar